• 3 iazuri in comuna Blăgești, Județul Bacău
  • La noi găsiți: nisetru, păstrugă, morun, crap, păstrav auriu
  • Iazuri populate cu peste 90 tone de pește din cele mai căutate specii
  • Vă așteptăm la magazinul nostru in Piața Centrală Bacău !
Pentru comenzi si informatii ne puteti contacta la   -   Telefon: 0746 122 039     Email: office@pestisorul-auriu.ro

 

Ingrediente

 

  • câteva bucăţi nisetru (cap, coadă şi câteva rondele din corp)1 ceapă
  • 1 morcov
  • ½ ardei gras roşu
  • 2 cartofi
  • sare
  • 1 ou
  • 2-3 linguri smântână
  • mărar
  • suc de lămâie sau oţet (facultativ)

 

Mod de preparare

Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează, îndepărtându-se capul şi coada, restul tăindu-se în rondele.

Într-un vas se pune la fiert apă cu o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă se adaugă capul de sturion, în cazul de faţă, nisetru.

Se lasă să fiarbă 10-15 minute, timp în care se curăţă legumele.

Ceapa, morcovul şi ceapa se taie în cubuleţe.

Se adaugă legumele în oală şi se lasă la fiert timp de 15 minute.

Cartofii se taie în cubuleţe mici şi se adaugă în oală după 15 minute după ce am adăugat celelalte legume. Tot acum se adaugă şi coada peştelui şi rondelele pe care dorim să le folosim în ciorbă.

Se mai fierbe încă 15 minute şi se ia vasul de pe foc. Separat se bate oul împreună cu smântâna.

Amestecul de ou cu smântână se diluează cu zeamă de ciorbă puţin răcită, se amestecă bine, apoi se adaugă în oala cu ciorbă.

 

Servire

Deasupra se presară mărar tocat mărunt.