• 3 iazuri in comuna Blăgești, Județul Bacău
  • La noi găsiți: nisetru, păstrugă, morun, crap, păstrav auriu
  • Iazuri populate cu peste 90 tone de pește din cele mai căutate specii
  • Vă așteptăm la magazinul nostru in Piața Centrală Bacău !
Pentru comenzi si informatii ne puteti contacta la   -   Telefon: 0746 122 039     Email: office@pestisorul-auriu.ro

 

Ingrediente

 

  • 4 bucăţi păstrăv
  • 600 grame ciuperci
  • 2 bucăţi praz
  • 1 cutie roşii decojite
  • 1 legătură pătrunjel (frunze)
  • 2 pahare vin alb
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Păstrăvul se curăţă şi se spală cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute.

Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie în 4.

Prazul se curăţă şi se taie rondele.

Într-un vas se pune la încins uleiul de măsline, apoi se adaugă prazul. Se căleşte până când prazul se înmoaie.

Se pun ciupercile.

Se călesc împreună 10 minute.

Roşiile decojite se dau prin robot.

Se adaugă roşiile sedojite şi vinul şi se fierbe totul până când ciupercile sunt gata.

Spre final se adaugă pătrunjelul tocat, sare şi piper şi se mai fierb împreună 5 minute.

În paralel, păstrăvul se frige pe grătar, la foc iute.

Păstrăvul fript se pune într-o tavă şi peste el se adaugă sosul de ciuperci pregătit mai sus.

Tava acoperită cu folie se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 10-20 de minute.

 

Servire

Se serveşte cald, alături de mămăliguţă.